.

.

måndag 26 november 2012

Hejsan i november mörkret!!!

Måndag och ny vecka igen, bara en vecka kvar tills vi får tända första ljuset, mysigt.......
Jag putsade faktiskt fönstren i vardagsrummet i fredags, vi hade en dag med sol och blå himmel, härligt!!! Så nu är det en helt klarare bild när man tittar ut genom fönstren :) Ja ni som har gamla, skruttiga och otäta fönster vet ju precis hur j...a tråkigt det är med fönsterputsningen.......
Här gäller det att va snabb med dammsugaren när man öppnar för där ligger ju ett kilo björkfrön, spindlar och diverse "bös" och gömmer sej, ja som ni förstår så öppnar vi ju inte fönstren så ofta haha!!! Det är ju nån som har ställt en massa vackra fina saker ivägen ;) hm....

Mina vitmålade grenar har jag lite svårt att skiljas ifrån så dom fick flytta till fönstret nu ett tag, har hängt några gamla prismor i.

Det där med mossa ute har jag gett upp, här inne ska jag väl få ha den ifred ;) Piffade till en av mina burar med lite mossa, vita "pluppar" och ett blockljus.

Fixade även till vårt sifferljus, tycker jag är ute i god tid för en gång skull, det brukar annars bli typ, kvällen innan :)


Även den här veckan och helgen har varit loppistät för mej och min cykel :) Alla loppisar har ju plockat fram julsaker så det är så mysigt när man hittar nåt gammalt pynt som får hjärtat att klappa lite extra!!!


Har länge gått och suktat efter en sån där kyrka som spelar, men de blir ju alltid så dyra på Tradera, så i veckan hittade jag detta hemmabygge och blev så glad!!! Inte gör det nåt att den inte spelar, och att korset är borta på kyrktornet, jag är lika nöjd ändå :):)

Det här pepparkaksmåttet låg i en påse med blandade mått och formar, men jag såg den allt!!!

Har fått ett nytt samlarobjekt!!! Och vips så hittar jag tre stycken på olika ställen. För ett par år sen skulle jag ha tyckt att de var skitfula, men så halkade jag in på en retroblogg för ett tag sen och den tjejen samlade på bla de här ljuslyktorna. De heter Sunflower och det är Göran Wärff på Kosta Boda som designat dom. De har en helt otrolig klang och är fortfarande billiga på loppisar.

 Nu ska jag ta tag i Traderapaketinslagningen :)

Ha en bra dag!!!

Kram Maria 

10 kommentarer:

gun sa...

Maria..........
tänk på hur många år det tar för mossan som du plockar att växa !!!!
Kram från Mulle:).

Anneli sa...

Så fin din fyndade kyrka var....inte gör det något att det är hemmabyggt, bara extra charmigt.

De där ljusstakarna minns jag hemifrån, det är väldigt fint sken och de liksom glittrar när de är tända.

Kram Anneli

Melody and M.E sa...

Ser ut som du bara kan sätta dig i soffan och vänta in Advent nu! Här har vi haft strålande sol i dag och det blommar för fullt i trädgården! Mest rosor, men även en del annat börjat om...
Plockade grön mossa i kanten på min gräsmatta så jag tror inte Mulle har några invändningar!
Kram
Melodys matte

Rosa i huset i vitt sa...

Härlig kyrka...såna ljuslyktor har jag på vinden i tre olika storlekar
kram Rosa

gun sa...

Hej igen,
Håller med om att Shalom har blivit dyrt..Baltiska boden ligger inte den bakom Rågårds om du förstår hur jag menar. Är en massa parkeringsplatser där. Om du går ner i Kråkerumsbacken på vänster sida ligge en blomm/shabby chic affär. Dyrt!!
Kram gun

Marie maräng sa...

Vad mycke fint du gjort och vilken fin kyrka! Tycker den är finare än dom fabriksgjorda :)

Ha fin vecka!
Kram Marie

katha´s kortmakeri sa...

Så fin din fågelbur blev.
Ha de gott!
Kram Katha

Annes vita rum sa...

Fina saker,och kyrkan är fin,blir påmind om att jag har en sådan gammal kyrka:)
ha de gott..kram

Sofia sa...

Skulle också behöva tvätta fönstren... Ja ja, det får bli en annan dag!
Va fin den var kyrkan! Jag hittade faktiskt också ett hemma-bygge på loppis för några år sedan. Tycker det är extra charmigt att den just är hemgjord!
Kom på att jag inte lämnat tillbaka "ställningarna" ( eller vad de nu heter...) som jag lånade av dig! Det har jag helt glömt... hoppas du inte är arg...
Jag hör av mig... om du inte vill komma hit förstås! =)
Kramis Sofia

Titti sa...

Hej . Vad roligt att du tyckte om min adventsljusstake...Ha en fin adventshelg. Kram Titti