.

.

lördag 8 juni 2013

Sommarvärme!!!

Nu har vi äntligen fått sommarvärme, skönt!!! Lite väl varmt tyckte de vita klockorna som jag planterade i soppskålen, de fick visst chocken när de kom ut, hoppas att de piggnar till, de har rest sig lite iallafall.Har börjat få lite flyt i mina auktionsfynd nu :) Sist blev det massor av porslin i ett utrop. Visst, de är lite krackelerade här o där, men jag tycker inte det gör så mycket, det går ju att använda till annat än att äta på.

 Visst har de en härlig blå färg de här faten!!! Det kanske kan bli ett våningsfat av dom. 

 Ett helt dussin är det av de här lila faten, och de är faktiskt skapligt fina, tror bara att det var nagg på ett av dom. Det här var bara några av faten som var med, några andra har jag lagt ut på Tradera.Hittade den här burken på loppis nu i veckan, den saknade locket. Men vad gör det när det går att ha en pelargon i den ;)


 I trädgården blommar det för fullt nu så det gäller att hänga med med kameran. Snart har väl allt blommat över och står där torrt och brunt så det är bara att passa på och njuta av alla fina färger. 
   

Har äntligen fått upp en lampa vid sidan av teven. Hittade den här på vinden hos farfar, och med en ny sladd, från svärmors gamla våffeljärn så blev den ju ännu häftigare :)       

Har precis kommit in från mitt senaste målningsprojekt, en gammal kornisch som jag hittade förra veckan på ett av stans loppisar. Den är lång, hela 2.60 så den blir perfekt över vårt sovrumsfönster. Nej, jag tog den inte på cykeln ;) för den fick jag punka på, tror det är tredje gången bara det här året. Hade kört på en hård tagg av nåt slag, hur man nu kan lyckas med det?

Pallen som kornischen ligger på är också ett auktions köp. Har tagit bort det gamla "möket" som satt på stegen och upptill på pallen och putsat till den så den är sååå blank nu ;) Sen har jag ropat in Josef Frank tabletter på Tradera som jag ska limma fast, hmm.... mycket planer som alltid ;) Det kanske blir bra, eller så blir det inte det och då kan jag ju ta pallen själv, haha!!! 
Nu ska det bli spännande och se om det funkar med det tekniska, min dator har nämligen uppdaterat sig utan min medverkan, enligt mej alltså men inte enligt min sambo, men jag klickade väl på nån knapp förstås, suck!!! så när jag skulle lägga ut auktioner på Tradera i förrgår så kom jag inte åt mina bilder, bildmappen fanns inte, skapligt irriterande grrrr!!! Så nu har jag bytt webbläsare, och ja, jag kan nog lära mej tycka om Google Chrome iallafall ;) Tycker ju inte om tekniska förändringar hmmm....

Ha nu en härlig helg!!!

Kram Maria

9 kommentarer:

Agnetha sa...

Jättefina tallrikar. Jag fick lust att fixa lite när jag läst ditt inlägg, du gav mig mer energi :)
Ha en mysig kväll!
Kram Agnetha

Melody Shih tzu sa...

Jag kommer till butiken i veckan! Ser ut att bli ett spännande besök! Tallrikar kan man aldrig får för
många av!
Vi ses snart!
Kram
Melodys matte

Annes vita rum sa...

Vilka härliga saker du visar! Vackert porslin! Sladdlampan har jag oxå,hittade en hos min pappa,den är riktigt gammal,sladden behöver bytas funderar åxå på en textilsladd.Kul!
Äntligen så fick vi sommarvärme vi oxå! ha de gott...kramiz

Gun T sa...

Vi fick trevligt besök:)... Tänk vad tiden går och det ska bli kul att få jobba med "C".
Var hittar du allt fint som du köper??
Hoppas vi får ihop en dag Lotta o jag så vi kan komma.
Kram gun

katha´s kortmakeri sa...

Vilka fina fynd. Lampan är så snygg får nog visa maken och önska😊

Marie maräng sa...

Så många fina fynd du gjort igen!
Kornisch var verkligen kanonsnygg... det kommer att bli snyggt i sovrummet :)

Önskar dig en skön vecka!
Kram Marie

Rosa i huset i vitt sa...

Så fina tallrikar och inte gör det nåt om de är lite krackelerade
kram Rosa

Sofia sa...

Oj oj... många fina fynd där!!!
Det är porlinet med grönt har jag lite av.... jätte fint!
Du tror inte du kanske har lastat LITE för tungt på cykeln???? =)
Ha det gott!
Kramis sofia

Melody Shih tzu sa...

Tack för en trevlig och givande shoppingstund i ditt
Vita Rum! Så glad för de fina sakerna jag köpte hos dig!
Duken är helt underbar och porslinet passar så bra till sommarens middagar!
Kram
Melodys matte