.

.

måndag 8 juli 2013

Tillbaka igen....


 Nu är vi hemma igen efter en härlig vecka i Skåne.  Den började med en solig dag, och efter en smarrig fika med cheesecake hos sambons kusin så passade vi på att åka så långt ner man kan komma i Sverige, nämligen Smygehuk. Eftersom vi eller rättare sagt jag, vill hinna med lite mysiga trädgårds och inredningsbutiker också så passade det ju bra att ta dom som låg i närheten. Det finns ju så många, mysiga ställen, men alla hinns ju inte med tyvärr, dagarna går så fort. 


 En av dagarna tog vi en tur över till Köpenhamn. Vi började med en fika på Ströget. Som tur var så gick det att betala med kort nästan överallt, för att förstå deras siffror det är inte det lättaste :) Det är halvfjerds hit och halvfems dit, och inte hör man vad dom säger ;) 
Vi kom dit ganska så tidigt så det var lite glest med folk men lite senare så kryllade det av turister på gatorna.

Efter fikat så gick vi ner till Nyhavn, ja okej då, visst blev det många stopp på vägen dit, inte går det att bara gå förbi Royal Copenhagen när man är i Köpenhamn ;) men vi kom faktiskt ut utan några påsar. 


 Det var nog tur att inte solen visade sig den här dan, för det var så varmt och kvavt, med andra ord ett perfekt shoppingväder.
Det fanns många små mysiga hus på smågatorna runt omkring Ströget, här ett litet glasblåseri.

Här är ett annat litet mysigt hus som det har tillbringats många måltider i, både frukost och middag!!! Sambon har en snäll kusin som vi brukar hälsar på nästan varje sommar. Orangeriet är guld värd på Skånes slätter eftersom det kan blåsa riktigt ordentlig här. 


Där bor också de här små söta vilddjuren, när dom sätter fart är det som en tornado drar fram ;)


Lyckades fånga den sötaste Melody på bild, och det var inte det lättaste :) Följ gärna hennes och mattes äventyr på deras blogg och du får dej många goda skratt!!!

På vägen hem stannade vi såklart till hos Goa och shoppade lite i hennes garage.


 I år hade hon öppnat upp övervåningen som blivit ett gästrum i äkta fransk stil.


Inbyggd byrå, snyggt!!!


Måste ju visa min snygga krona som jag köpte i en av de mysiga butikerna i södra Skåne, ett drömställe med både butik och café. Så nu hoppas jag på många små röda tomater!!!
Nu är det dags för lunch, det får nog bli en sittning nere på bryggan idag, för nu verkar sommaren ha kommit på riktigt, det är jättevarmt!!!

Sommarkramar!!!

Maria

5 kommentarer:

Rosa i huset i vitt sa...

Samma här ..har också kommit hem igen efter västkusten.Min äldsta dotter med familj åkte till Smygehuk i Lördagsmorse , hennes sambos familj har ett hus de lånar en vecka varje år.
ha det bra
kram Rosa

Melody and M.E sa...

Så fin din krona är!
Trevliga utflykter vi gjorde och lite shopping blev det ju! Besöket hos Goa var en upplevelse och väldigt inspirerande, nu vill vi göra om uteplatsen under segelduken! Men några sidenfåtöljer blir det nog inte!
Tack för riktigt trevliga dagar med mycket skratt!
M.E
Puss från Melody och Shakira som varit till gästhuset flera gånger och letat efter er!

Karin sa...

Hejsan! Vad kul att se lite bilder från era Skånedagar, blev väldigt sugen på en tur dit kan jag ju säga. Ha det bra i solen och hälsa, Kram Karin

Anneli sa...

Älskar också att åka omkring i de trakterna.
Har även släkt där så besök hos de är givet.

Visst finns det många kul och mysiga butiker nere i Skåne?
Goa är ju en favorit.............

Kram Anneli

Sofia sa...

Åh, vad mycket härligt ni hann med!!! Gillar också den där inbyggda byrån.... och kronan måste jag säga matchar väldigt bra till de kronor jag visar på bloggen idag... =)
Sommar-kram
Sofia