.

.

onsdag 14 augusti 2013

Dille på stolar


 Jag har visst fått stoldille tror jag, ser snygga stolar överallt och det svåra är ju att låta bli att köpa dom som kommer i min väg ;) 
De här två ropade jag in på auktion, sååå snygga!!! 

Och nästa stol........


 ..........köpte jag ju också på auktion fast i våras, och nu är den färdigfixad. Den var ju rätt så skabbig, såg ut som den hade stått ute. Så jag har spacklat sitsen och målat den ett antal gånger. Och knäpp som man är så såg den ju alldeles för "fin" ut, så fram med sandpapper!!! Det fick bli slipat runt kanterna, sitsen hade jag ju spacklat så där gick ju inte att slipa fram nåt trä. Sen blev jag nöjd ;) Den är riktigt bekväm faktiskt.

Sen blev det ju äntligen dags för Krokstorpsloppiset!!! En lång väntan för det är en gång varannan sommar. Ojjjjj va folk, det var en jättekö utanför grindarna när vi kom. 


 Hade bestämt att först rusa till boden med skolplanscher, fick tag i en med svampar på och en stor karta över Asien där även Europa och Sverige var med så proportionerna var väl inte de allra bästa, men den får jag visa en annan gång, den är så stoooor!!!


Sen fick man ju nästan använda armbågarna för att ta sig fram. Hittade två gamla lampor som passade perfekt till plåtskärmarna som jag redan hade. Så nu ska de monteras ihop på nåt tufft sätt, syster A hade ett bra förslag att skruva ihop dom med skruv och mutter som då ska synas på uppsidan, vi får se hur det blir.


Hittade mycket porslin också, hade världen bästa hjälpredor med med mej. Dottern satte sig på en bänk och systersonen Osse sprang fram och tillbaka med mina köp till henne, så vaktade hon fynden. För det blev ju en hel del som kom med hem ;) Så tack C o O!!!

Jag har faktiskt varit riktigt flitig med penseln de här veckorna. Har målat pallar och spegel som vi ska ha själva, och knoppbrädan bla har jag målat till butiken.

Avslutar med några sommarbilder som jag tog för ett par veckor sen när vi var ute i stugan.


Syster E och systerson Aron hade målat bryggan när vi kom ut, snacka om skillnad!!! Och när bryggan blev så fin så var ju Diana tvungen att få sig en uppryckning också, så fram med stålborste, sandpapper och penlar!!! 


 Det blev ju helt klart ett lyft.

Och nu när bryggan blev så fin så var det ju givet med en sittplats till, vi har ju inte alls några såna innan........hmmm!!!


Men med tre systrar som är piffnings-nördar så blir det så ;) 


Här sitter syster E på "finbryggan" och njuter av solen innan den försvinner bakom taket och då är det ju bra att ha den andra bryggans sittplats att ta till för där är det sol längre tid!!!

Nu ska det väl kunna bli lite tätare med inläggen här på bloggen, iallafall en gång per vecka :) 

Så tills dess så får ni ha det så bra!!!

Kram Maria 

5 kommentarer:

Marie maräng sa...

Jag tycker också det är kul med stolar tyvärr får jag inte plats med så många.

Det låter som en otroligt spännande loppis som du varit på! Det blev fina fynd, kul och se hur lamporna blir :)

Det ser SÅ mysigt ut på bryggan, det måste vara otroligt avkopplande att bara sitta där och titta.

Ha de så gott!
Kram Marie

Unknown sa...

Förstår att du hade julafton på Furulid! Fanns mycket där.
Fina bilder men du är det inte en Nauticat till båt ni har???
Kramen gun

Melody and M.E sa...

Vilka härliga bilder från Ön! Här känns det som om hösten är på väg med jättekliv! Kalla och mörka kvällar helt plötsligt! Spännande med dina loppisfynd, blir väl en tur till det "Vita rummet" för inspektion så småningom! Men först blir det en tur fjällen!
Kramisar från oss i Skåne

Rosa i huset i vitt sa...

ja stolar finns det många fina som man vill ha
härlig däck ni har där att sitta på
ha en trevlig helg
kram Rosa

Sofia sa...

Åhhhh... massor av fina fynd, som vanligt! =)
Och va fint och mysigt ni har det där vid stugan... härligt somrigt!
Kram kram!
Sofia